به گزارش « اخبار خودرو » ، در روزهای سرد و بیروح بازار خریدوفروش تایر، تولیدکنندگان داخلی یکی پس از دیگری گوی سبقت را در پیشبرد کیفیت محصولات خود از یکدیگر میربایند. متاسفانه بازار خریدوفروش تایر در فصلی که خودروها نیازمند تایرهایی نو و آجدار هستند، چندان پررونق نیست و فروشندگان تایر از رکود حاکم بر بازار گله دارند.
[caption id="attachment_207974" align="aligncenter" width="700"]
در این روزها بهگفته عمدهفروشان و خردهفروشان تایر، نه محصولات داخلی بازار داغی دارند و نه برندهای خوشنام و حتی چینیهای ارزانقیمت بازار.
سری به بازار تایرفروشان تهران میزنیم. خیابانی که روزهای پرترافیکی را از مشتریان انواع تایرهای ایرانی و خارجی به خود دیده است، حالا در رکودی عجیب به سر میبرد. گویی افزایش روزانه خودروها در خیابانهای تهران تاثیری در بازار خریدوفروش تایر نداشته است و کمتر رانندهای تمایل به خرید تایرهای نو برای خودرویش دارد. آنهم در آغاز فصل سرد سال که تعویض تایرهای مستهلک با نمونههای نو شرط عقل است و تجربه.
بازار رینگ و تایر این روزها مشتری چندانی به خود نمیبیند، آنهم به دلایل خاصی که فروشندگان قدیمی این صنف بیان می کنند.
یکی از فروشندگان قدیمی خیابان امیرکبیر میگوید: چنین وضعیتی در تمام سالهایی که در این صنف مشغول کارم، بیسابقه بوده است.او عمده مشتریان تایر در این ایام را کسانی میداند که مجبور به تعویض تایرهای خود هستند.
وی معتقد است: در بازار خلوتی که تعداد محدودی مشتری به اجبار برای تعویض تایرهای خراب خود به بازار مراجعه میکنند، نمیتوان انتظاری برای رونق گرفتن حتی در ماههای پایانی سال داشت.
سراغ یکی از این مشتریان میرویم و دلیل اصلی خلوت بودن بازار را جویا میشویم. این خریدار تایر که برحسب اجبار و بهدلیل ترکیدن تایر خودرویش برای خرید تایر نو به بازار مراجعه کرده بود، دلیل اصلی این اتفاق را اوضاع بد اقتصادی و نبود نقدینگی بین مردم بیان کرد و گفت: در این شرایط مصرفکنندگان فقط بر حسب نیاز خرید مجبور به خرید میشوند.
در فروشگاه دیگری سراغ یکی از فروشندگان تایر میرویم. در ضمن صحبت با او متوجه میشویم از کارشناسان این حوزه است و اطلاعات خوب و کاملی درباره تایر دارد.
او بهطور کامل با تمام مدلهای موجود تایر آشنایی دارد و شرکتهای تولیدکننده را میشناسد. وقتی از او درباره کیفیت تایرهای ایرانی و استفاده مصرفکنندگان از این تایرها سوال میکنیم، با اطمینان کامل از بالا رفتن کیفیت محصولات ایرانی میگوید.
این فروشنده از کم شدن تعداد مشتریهایی که تایرهای ایرانی را با تایرهای خارجی تعویض میکنند، میگوید: با توجه به این نکته که کیفیت تایرهای داخلی بهتر از قبل شده است، درحالحاضر خریداران تایر بیشتر به دنبال تایرهای ایرانی هستند و بیشتر اوقات بنابر تجربه قبلی تایرهای ایرانی را نسبت به خارجیها بهویژه چینیها ترجیح میدهند.
هنوز صحبت مان را با یکی دیگر از فروشندگان شروع نکرده ایم که مشتری میانسالی وارد مغازه میشود و میگوید: یزد تایر با گل اورانوس دارید؟
فروشنده که این گلِ یزدتایر را موجود ندارد، تایر کرهای را پیشنهاد میدهد و میگوید: کرهایها کیفیت بهتری نسبت به ایرانیها دارند اما خریدار با بیعلاقگی میگوید: نه یزدتایر و با همین گل را میخواهم. همین لاستیک ایرانی برایم ۱۲۰هزار کیلومتر کارکرده است، چرا باید پول بیشتر بدهم و لاستیک خارجی بخرم؟
خریدار که از مغازه بیرون میرود، فروشنده به آرامی میگوید: راستش را بخواهید کیفیت تایرهای ایرانی بسیار خوب شده و در بعضی موارد حتی از محصولات خارجی هم بهتر هستند.
الان در بین تایرسازان ایرانی بارز همچنان یکهتاز است و باکیفیتترین تایرهای رادیال سواری را تولید میکند. البته اینها را از روی تجربه و نظر مشتریها میگویم.
خیابان امیرکبیر اگرچه با روزهای شلوغ و پرترافیک خود فاصله زیادی دارد اما تمایل مصرفکنندهها برای استفاده از تایرهای ایرانی و سرد شدن تب تعویض تایرهای خودروهای صفر کیلومتر با تایرهای خارجی، جای امیدواری و دلگرمی نسبتبه صنعت تایر دارد.